Prenova spletne strani - postopek

Pri prenovi spletne strani ne gre samo za nov izgled. Gre za celovito rešitev, ki mora obiskovalcem ponuditi odgovore na njihove potrebe. Spletna stran je vedno izdelana na podlagi cilja spletne prodaje ali informiranja. Cilj je jasen in če ga spletno mesto ne dosega, je potrebno ukrepati.

Kdaj je čas za prenovo spletne strani?

Spletna stran ne dosega ciljev

Obstoječa spletna stran sicer deluje, ampak ne dobivate novih kupcev in povpraševanj? Primarna funkcija vsake spletne strani je pridobivanje novih strank. Prave stranke pa dobimo le, če je izdelava in upravljanje spletne strani v skladu z vašimi poslovnimi cilji.

Spletna stran ni prilagojena mobilnim napravam in tablicam

Večina obiskovalcev spletnih strani pri iskanju informacij uporablja mobilne naprave, pametne telefone in tablične računalnike. Če vaša stara spletna stran ni prilagojena tem napravam (responsive), stranke ne bodo zlahka našle ustreznih informacij. Možnost nakupa ali povpraševanja se tako lahko zmanjša za več kot 50%. Tudi Google ima raje spletne strani, prijazne mobilnim napravam.

Ste spremenili svojo ponudbo ali podobo

Imate novo celostno podobo? Ste v svoji ponudbi kaj spremenili, pa tega ni na spletni strani? Spletna stran mora vedno odsevati aktualno ponudbo in stanje v podjetju.

Tehnološko in oblikovno zastarela spletna stran

Spletne tehnologije in oblikovni trendi se hitro spreminjajo. Če niste v koraku s časom, trpi tudi vaš spletni ugled.

Konkurenca vas prehiteva

Tudi vi lahko uporabite prijeme, ki pri konkurenci delujejo. Avtoprevoznik, ki ne posodablja svojega voznega parka, ne bo dolgo konkurenčen. Tudi na spletu ni nič drugače.

Bi spletno stran radi urejali sami

Plačujete visoke zneske za administracijo spletnih strani? S CMS sistemom jih lahko enostavno upravljate sami. Oblikovno lahko spletna stran ostane enaka, doda se le funkcija upravljanja z vsebinami.

Imate težave s spletnim mojstrom

Neodzivni in neresni izdelovalci spletnih strani vas lahko stanejo živcev in denarja. Zagotavljanje dobre podpore je ključna za uspeh.

Odločili ste se za prenovo. Kaj zdaj?

Izberite nekaj ponudnikov (izdelovalcev spletnih strani) in jih cenovno primerjajte. Ne pošiljajte generičnih povpraševanj, pokličite jih. Še bolje, pobarajte svoje poslovne partnerje, kateri ponudniki so dobri in zanesljivi. Pozor, ne izbirajte samo po ceni. Večinoma vam bo nekaj sto evrov višja cena prihranila marsikatero skrb. 

Na prenovo se skrbno pripravite. Če nimate časa vsaj nekaj dni izključno za pripravo, se prenove raje ne lotevajte. Projekt se bo zagotovo zavlekel mesece. Zavedati se morate, da je prenova lahko bolj zahtevna, kot prva izdelava. Seveda vam bo dober ponudnik znal svetovati in vas voditi skozi ves postopek prenove spletnih strani.

Potrebujete prenovo spletne strani?

Vzpostavite kontakt

Ali pokličite: 041 655 466

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna