FAQ

Pogosta vprašanja pred izdelavo spletnih strani

Preverite nekaj najbolj pogostih vprašanj, ki si jih zastavljajo naši poslovni partnerji pred izdelavo spletne strani.

Ne najdete odgovorov na svoja vprašanja? Pošljite nam vprašanje, radi vam bomo pomagali.

Kakšne cenovne pakete ponujate?

Ne ponujamo paketov, ampak se prilagodimo potrebam naročnika. Vsaka spletna stran ima tako vse kar naročnik potrebuje, brez nepotrebnih aplikacij. Sam osnovni sistem je zastavljen modularno, kar pomeni da lahko vašo stran zelo enostavno in hitro posodobite in spreminjate.

Zakaj bi plačevali za nekaj kar ne potrebujete.

Kakšno spletno stran potrebujem?

Vse je odvisno od tega kaj hočete na spletu predstaviti. Poleg oblike in designa je seveda najbolj pomembna vsebina. Vsebina spletne strani mora biti relevantna in podana na strokoven in vizualno privlačen način. Kot vse danes, se naj tudi vsebina prilagaja in sledi ponudbi. Kar pomeni, da se bo pri večini strani, vsebina spreminjala in nadgrajevala, le tako stran ne bo zastarela in postala nezanimiva za obiskovalce. Za vsako spremembo pa ni smotrno spreminjati celotne strani ampak le tekste in medije. To lahko storite sami s CMS spletnimi stranmi, hitro in učinkovito.

Izdelava spletne strani se prilagodi vašim željam in možnostim, spletni standardi pa so vključeni že v osnovi.

Koliko stane spletna stran (cena izdelave)?

Cena spletnega projekta je v veliki meri odvisna od zahtevnosti, obsega in želja naročnika. Spletne strani, ki se vizualno ne razlikujejo so lahko po zahtevnosti v popolnoma drugačnem cenovnem razredu. Vse naše projekte vrednotimo z oceno porabljenih ur.

Ceno lahko postavimo šele ob poznavanju vseh potreb in želja naročnika.

Kako poteka izdelava spletne strani?

Izdelava in oblikovanje spletne strani poteka po vaših željah. Že na začetku vam bomo svetovali kako vašo dejavnost najbolje predstaviti na spletu. Na podlagi vaših želja in zahtev vam bomo izdelali osnutek spletne strani. Ko boste z osnutkom zadovoljni, izdelamo funkcionalno spletno stran in po dogovoru vnesemo vsebine. Spletna stran se potem testira in preverja za morebitne napake in funkcionalnost.

Spletno stran lahko posodabljate sami ali se dogovorite z nami za vzdrževanje. Po dogovoru se lahko organizira izobraževanje za administratorje.

Koliko časa traja izdelava spletne strani?

Izdelava in oblikovanje spletne strani traja v praksi med 14 do 30 dni, če naročnik pravočasno dostavi vse vsebine in informacije.

Na čas izdelave vpliva zahtevnost projekta in odzivnost naročnika .

Ali potem spletne strani tudi vzdržujete?

Kakor se bomo dogovorili. Vse spletne strani so postavljene tako, da lahko vsebino dodajate in spreminjate sami. V primeru večjih sprememb in posodobitev pa se lahko dogovorimo za enkratno ali letno vzdrževanje.

Lahko pa vso skrb prepustite nam. Pošljete nam samo želene spremembe in vse opravimo mi.

Kaj pa domena in spletni strežnik?

Seveda se lahko dogovorimo tudi za domeno (.com, .si, .net, .eu....) in gostovanje strani na slovenskem strežniku. Domena in spletni prostor se zakupi za 1 leto in se vsako leto podaljšuje.

Domeno, če jo že imate, enostavno prenesete. Ravno tako lahko obdržite svojega ponudnika spletnega prostora. Prenose domen, registracijo nove domene ali prenos na nov strežnik, vse vam uredimo mi.

Kaj je CMS?

CMS - content management system, kar bi pomenilo sistem za upravljanje vsebin in portalov. Z različnimi privilegiji dostopa do upravljanja vsebine in oblike spletne strani, lahko sami spreminjate stran in jo ohranjate živo. Za to ne potrebujete nobenega programerskega znanja, saj se vse upravlja preko uporabniškega vmesnika, zelo podobnega pisarniškim programom (word...).

CMS sistem ima ločene odseke za obliko, vsebino (teksti, slike...), funkcije in bazo podatkov. Vsak odsek lahko večkrat uporabimo in jih kombiniramo med sabo. Možnosti so skoraj neomejene. Sistem je grajen modularno in se zelo enostavno nadgrajuje, posodablja in preoblikuje.

Čeprav je večina CMS sistemov dokaj preprosta za uporabo, je lahko za marsikoga še vedno prezahtevno ali pa enostavno nimajo časa še za upravljanje s spletno stranjo. Tukaj vam seveda lahko priskočimo na pomoč in spletno stran upravljamo mi.

Prednost našega CMS sistema je v:

  • Modularni gradnji - dodajanje funkcij in možnosti sistema se enostavno dogradi z moduli.
  • Vzdrževanje sistema je hitro in učinkovito - kar pomeni manjši strošek na naši in vaši strani.
  • Preglednost nad sestavo in strukturo spletne strani.

Podpora za tuje jezike?

V današnjem času je v večini primerov spletnih strani tudi potreba po večjezični predstavitvi. Podjetja delujejo globalno in zakaj ne bi tudi vi. Vse spletne strani je mogoče zasnovati večjezično. Jeziki se dodajajo modularno, lahko tudi naknadno. Prevajanje vsebin je maksimalno poenostavljeno.

Želite spletno stran v več jezikih? Vsaka spletna stran, izdelana pri nas, ima že privzeto vgrajeno podporo za več jezikov.