vzdrževanje spletne strani

Zakaj je pomembno vzdrževanje spletne strani

CMS sistem lahko ponazorimo z namenskim orodjem ali strojem za upravljanje in prikaz vsebin. Tako kot noben stroj, tudi noben CMS ni na začetku popoln in potrebuje določene popravke, izpopolnitve in sledenje sodobnim standardom. Vsi spletni sistemi pa so pod stalnim pritiskom "hekerjev", ki poskušajo vdreti na spletne strani.

Kaj vzdrževanje spletne strani obsega?

Varnostne kopije

Odvisno od frekvence sprememb na spletni strani moramo zagotavljati redne varnostne kopije. V primeru vdora ali okvare strežnika imamo tako vedno na voljo delujočo kopijo.

Posodobitve CMS ali e-commerce sistema

Posodobitve so lahko varnostne, funkcijske ali odprava napak v kodi. Varnostne posodobitve so nujne, le tako lahko zagotovimo varnost spletne strani. Pri večini sistemov je potrebno izvajati posodobitve vsaj štiri krat na leto. Če je sistemu dodan nek funkcijski vtičnik, je potrebno skladno s tem posodabljati tudi te. Več ko ima spletna stran raznih razširitev in vtičnikov, več imamo dela s posodobitvami. Vse razširitve morajo biti kompatibilne z obstoječo verzijo sistema.

Novi spletni standardi in tehnologije

Spletne tehnologije in standardi se neprestano dopolnjujejo in posodabljajo. En zadnjih je bila ekspanzija mobilnih obiskov spletnih mest. To pomeni, da mora biti danes spletna stran prilagojena za brskanje na mobilnih napravah. Naslednji primer je verjetno že vsem poznani "obvezni" prehod iz http na https (SSL certifikat). 

Ažurnost in pravilnost informacij na spletni strani

V vsakem poslu se neprestano dogajajo spremembe in novosti. Spremenjena telefonska številka, tekoči račun ali naslov podjetja, vse to mora biti na spletni strani pravilno in ob spremembi takoj vpisano. Večino teh sprememb lahko lastniki v administraciji sistema sami popravljajo.

Z vzdrževanjem spletnih strani preprečite nastanek težav in si prihranite veliko denarja.

Večina naših strank se odloči tudi za vzdrževanje spletnih strani.